Kål är otroligt nyttigt och billigt och dessutom gott också. Bara att slänga i tillsammans med rödlöken och lite persilja så har man ett bra tillbehör till många olika rätter
Recept ⁄ TillbehörInlagd rödkål och rödlök, ett krispigt alternativ. Rödkål är en bra ingrediens om man vill förnya picklad rödlök till inlagd rödkål och rödlök istället
Hacka kål och lök. Rör då och då. Vik in långsidornas kanter och rulla ihop till rullar. Stek kål, lök, äpple och kanelstänger i smör i en stekpanna, cirka 10 minuter. Tillsätt kryddpeppar och stek ytterligare cirka 5 minuter. Grädda i mitten av ugnen tills rullarna är spröda och har vacker färg, cirka 8 minuter
I morgon är det julafton och det första julbordet för i år för min del. Morötter finns alltid hemma, men i grönsakslådan gömde sig även en bit pumpa och en halv kålrot, och i kylen fanns en bit kvar av pecorinon som jag använde tidigare
Här kommer två fina varianter av julklassikerna rödkål och brysselkål, tillagade av min kära mor. Strimla kålen fint, riva äpplena grovt och blanda i en bunke
De här kambenen (eller ribsen) lagade jag till julbordet som vi serverade på jobbet så därför kommer receptet i två former, ett anpassat för hemmabruk och ett som är anpassat för storkök
Med tanke på det att vara okonventionell som jag skrev om igår, och kanske inte har en hel arsenal av kryddor hemma i skafferiet, så är färdiga kryddmixer en bra start och ett gott alternativ
Jag hatar att erkänna att julen har fått en att gå upp i vikt men inte för att jag har ätit så många julmiddagar utan mest för att jag har lagat så många och har haft så mycket att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.