Nu har våran efterlängtade julledighet börjat. Vi behöver verkligen ledigt, vi har längtat så efter att få vara hemma tillsammans och få ta det lite lugnare
Jag var ju helt enkelt tvungen att testa med en jullimpa. Limpan är ju ljus eftersom den inte innehåller sirap eller farinsocker, men smaken påminner starkt om jullimpa
Köpte i veckan tidningen Hemtrevligts jultidning "Härliga jul", en härlig tidning med massa recept jag vill testa, först ut att prova blev detta härliga julbröd, det skall egentligen vara 2 dl russin/fikon/aprikoser i men då jag absolut inte gillar torkad frukt så uteslöt jag detta, fast när jag testat brödet känner jag att det vore himla gott med små äppelbitar i, det får jag testa nästa gång jag gör detta bröd
I god tid hade jag tänkt att baka mitt julbröd som jag gör varje år. Det blev inte av i år, istället bakade jag ett annat bröd efter jul (Det andra receptet kommer nog komma ut snart nog, ni får ge er till tåls
Jullimpa 500 g kall mjölk20 g jäst100 g sirap300 g bovetemjöl50 g maizena2 tsk salt1 tsk brödkryddor (jag hade i anis och fänkol 1/2 tsk av varje)40 g psylliumfröskalBlanda alla ingredienser till en jämn smet med hjälp av en visp
Den här jullimpan är ett gott bröd att använda till dopp-i-grytan. DAGENS RECEPT 14-12-28JULLIMPADetta är en kryddig, fin och saftig limpa som passar särskilt bra till julbordet
Söndagkväll, barnen har lagt sig eller är i alla fall på väg att lägga sig, jag och Leif sitter med varsin kopp te och njuter av de sista helgtimmarna medan vi slötittar på tv
Men Erikas jullimpa, som är i ugnen som bäst, behöver inte komma fram på julbordet. Jullimpan blir bra att ha under skinkan imorgonbitti, till frukosten
Vilken frukostlycka de senaste dagarna när vi hittade jullimpa i frysen. Lördag 24 oktober 2015. Helg och lördag idag gott folk, men det har väl knappast någon kunnat missa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.