Nu vänner ska jag berätta för er hur man griljerar en julskinka. I år valde vi att köpa en färdigkokt julskinka från scan, eftersom vi inte ska vara hemma i jul så kändes det inte lönt att koka en egen
Jag googlade efter recept och hamnade då hos min bloggkollega Ann-Sofi med bloggen Matsafari. Då köptes och kläddes granen och det samtidigt som julskinkan kokade
en lagom stor bit julskinka1 gul lök1 stor vitlöksklyfta1 majsburk3 dl gräddegrillkryddatomatpurésalt och pepparmjölServera med pasta. -Mama Skogly ♥ 1 gul lök
I dag kör vi vidare i vår julbonanza och det har blivit dags för julskinkan att ta plats på bordet. 1 stycken julskinka av valfri sort. 10-15 kryddpepparkorn. Och nu när vi ändå är inne på ämnet julskinka så kan vi berätta för er att, enligt Svenskt kött, 61% av Sveriges befolkning tycker att det inte känns som en riktig jul utan julskinka på bordet. 80% tycker att det är viktigt att julskinkan är av svenskt kött och dom procenten kan vi ju säga att vi håller med till 100%. Av den sockersaltade kommer det att passera ca 400 kilo genom dörrarna på GeMa-livs. Inte illa för en liten ICA-Nära butik i ett samhälle på ca 1100 personer, häpp. 1 stycken julskinka. 10-15 kryddpepparkorn
Buljong till seitanjulskinka. Det sägs att det uppfanns på 1000-talet av kinesiska munkar. ) 6-8dl vattenGör så här. Låt degen vila i 10min- 1h. Knåda därefter degen i ljummet vatten i en stor bunke och knåda tills vattnet inte är grumligt längre, du kan behöva byta vatten 15-20 gånger. Låt degen vila i 10 min-1h i en djup tallrik eller skål och koka upp buljong. 2l vatten10 nejlikor10 svartpepparkorn4 cm skivad färsk ingefära2-3 buljongtärningar1 par teskedar salt 4-6 tsk socker1 gul lök. 6-8dl vatten. 2-3 buljongtärningar. 1 par teskedar salt 4-6 tsk socker
Jag fullkomligt älskar julskinka och senap på något gott bröd eller knäckebröd. Det här blev mitt resultat, det blev till och med en vegansk julskinka faktiskt
getElementById('share-count'). share-count'). addClass('-show'). share-print'). share-facebook'). Griljera tills den fått fin färg, 10-15 minuter. 4-5 msk ströbröd
Så klart hade vi julskinka. När jag tillagar en julskinka, så gör jag det alltid i ugnen. 1. a advent och då har vi som tradition att äta ett "mini" julbord och så blev det även i år
Efter förra årets misslyckande med julskinkan var det kul att lyckas i år. Den blev otroligt bra. Att långsamt rimma den under lång tid med en ganska ”svag” saltlag blev verkligen bra
Ta bort termometern. Klipp bort nätet, när skinkan svalnat något och ta bort svålen. Ta ev bort en del av fettkanten genom att skära med kniv eller hyvla med en osthyvel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.