Strimla den och finhacka rödlöken. Hetta upp smör i en kastrull och bryn purjolök och lök. Smaka av med salt och peppar och låt såsen långsamt koka ihop på svag värme
Kyckling i marinad som grillades, potatisgratäng ochkantarellsås. Kantarellsås. Helger och kvällar ska tas tillvara och jag ska njuta av varje solstråle
Tillsätt socker, vin och fond. Koka upp och fortsätt att vispa. Klicka i smöret och salta därefter. Entrecôte med kantarellsåsEntrecôte1 kg entercôte1 tsk peppar2 tsk saltSmör till stekningStek de salatade och pepprade entreôteskivorna på lagom värme tills de får fin färg och är genomstekta. Kantarellsås1 finhackad gul lök400 g kantareller1 msk smör3 msk strösocker1 flaska rödvin1 dl viltfond2 msk majsstärkelse75 g smör, gärna rumsvarmt1 tsk saltSkär svampen i mindre bitar. Servera med potatisskivor som tillsammans med salt och lite olja fått tillbringa 40 minuter i ugnen
Jag bestämde mig i stället för att använda varsin fin bit oxfilé att lägga på plankan med kantarellsåsoch västerbottenost ovanpå tillsammans med det klassiska spritsade moset
Till min älgstek serverar jag en kantarellsås på vispgrädde, en rönnbärsgelé och ris. Det bekräftas av den blöta rödorangea mattan av löv, det outtröttliga regnet som smattrar på fönsterblecken och den lite slöa och mysiga söndagsattityd som delas av hela familjen
Oftast serverar jag den med enbart bearnaisesås, men nu föll valet på två såser istället, nämligen kantarellsåsoch bea, (kan inte vara utan den, (Lohmanders))
Kantarellsåsen lägger man ovanför fläskkarrén och toppar med riven ost. Denna rätt är en riktig favorit i vår familj, man kan förbereda den i god tid och bara gratinera rätten när den skall serveras
helstekt oxfilé med potatisrosor, trattkantarellsåsoch tomatsallad. Nu när det är söndag så är det mysigt att äta något lite extra gott för att dra ut på helgen lite till och här kommer lite bilder från en riktig favoritmiddag hos oss
Blanda ströbröd, fond, grädde, soja, konjak och ägg i en bunke. Kantarellsås. Tillsätt färsen, den rivna löken, peppar och salt och blanda till en smidig smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.