Jag har aldrig testat att göra en sådan här ”Julstubbe” tidigare, men jag har alltid tyckt att de ser så festliga ut Så nu var det dags för en riktig julkaka som ser ut som en träpinne
Vispa ned varje bit av smöret med några sekunders mellanrum. Tillsätt smöret och blanda sedan med en slickepott tills ganachen är smidig och väl blandad
Tårtan består av saftiga chokladbottnar fylld med en len mjölkchokladfyllning och ballerinabitar, täckt med nougatfrosting och dekorerad med chokladganache och några ballerinakakor
Låt svalna och lägg ihop två och två medmjölkchokladfyllning i mitten. Receptet kommer från Bake My Day och jag tog bara i 2 dl chips samt använde 200 gram Marabou mjölchoklad istället för att blanda ut det med mörk choklad. Tryck till dem (med en gaffel/handflata/tumme/vad-du-vill) och grädda i 175 grader i 12 minuter
Det är egentligen bara en rulltårta med massor av smarrig chokladmousse. Enligt det franska receptet ska det vara smör i chokladmoussen men jag har provat med rapsolja och det går lika bra
Macarons med kardemumma och mjölkchokladfyllning är ett av dagens resultat. Mjölkchokladfyllning. Har hunnit med flera olika sorter och nu känns det som att jag har läget under kontroll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.