Flamberad räkgryta med konjak och vitlöksbaguette. Älgfärsgryta med lingon, enbär och messmör. Helgrillad kyckling, grönsakspaket med dragon, grillad purjolök och
Själv har jag idag startat dagen med buffé frukost på hotell här i stan med mormor och pappa. Det är något jag helt enkelt äskar, buffé frukost alltså, att sitta där med fyra tallrikar framför sig, en kopp kaffe i handen och bara iaktta alla människor som myser en morgon, och med julstämning i luften blir det bara ännu bättre
Däremot är det tillbehör som man kan kombinera med annat till en middag. Sellerisallad. Kanske patatas bravas med tomatsalsa och aioli eller de turkiska köttbullarna köfte om man ska hålla sig till de östra delarna av Medelhavet
Ringla på oljeblandningen och smaksätt med vitlök, salt och peppar. Sellerisallad. Rör ihop selleri, valnötter och crème fraiche och smaksätt med fond, salt och peppar
Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets. Lägg lite äppel- och sellerisallad, vanlig sallad, samt lite skott ovanpå köttet
Oftast äts rätten med salladsblad som man lindar runt köttet. Nu hade jag inte några passande salladsblad hemma, så jag gjorde en sallad med en asiatisk touch i form av dressingen, och det var inte tokigt det heller
Smakerna kommer fram betydligt bättre om man kanske bara serverar ett tillbehör tillsammans med salladen, istället för den mängd man ofta plockar ihop på en jultallrik
När vi firade att Max fyllt år så bjöd vi svärmor och svärfar på en liten jultallrik. Ni som följer mig på Instagram har sett att vi har haft det väldigt vackert här uppe med massor av snö
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.