Vill du komma i toppform till sommaren. Nu står sommaren äntligen för dörren med härliga varma kvällspromenader, morgondopp i svala vatten, picknickar och goda middagar i trädgården
Tänkte jag kör igång lite smått med veckans matsedel igen, snart är ju alla i familjen tillbaka till vardagens rutiner igen och det är ju i huvudsak när Mattias jobbar som vi behöver handla i förväg ändå
Jag experimenterade en del med olka tillbehör och kom till slut fram till det här receptet. Nu blev det ingen semifinalplats för mig, men det blev ett lite extra lyxigt gösrecept, med inspration från skogen och sjön vid stugan, som kan passa till en god helgmiddag
I ämnet hemkunskap använde jag en ganska nyutkommen lärobok som du ser på bilden ovan. Det sista är enligt mitt tycke för påträngande, för kommersiellt
Parmaskinka, två olika sorters salami, houngsmelon, kall marinerad kyckling med smak av soltorkade tomater och basilika, pastasallad som bestod av färsk tortellini med pestofyllning, blandade salladsblad, gurka, tomater, rödlök
Fruktsallad med exotisk grädde och rostad kokos. Lite upphottad med ananas, jordgubbar, melon och apelsin och med exotisk grädde och rostad kokos till är den ganska långt ifrån den halvtrista 80-talsvarianten med äpple-päron-banan-apelsin-russin
Paprikasoppa med crème fraiche och bröd. Mixa soppan slät med stavmixer direkt i grytan. Lägg upp 1 dl crème fraiche i en skål och toppa med 4 msk tapenade
Receptet kommer från denna fina bloggen som jag besöker ofta och finner goda nyttiga recept. Jag dricker den väldigt ofta och känner mig därför mycket pigg och med dubbel ork som vanligt
Testa, jag är helt säker på att gästerna kommer utse den här desserten som en riktig vinnare. Det här är den bästa tiden (tillsammans med julen) på året enligt mig och jag vill inte att den ska rusa på som ett skenande expresståg, utan jag vill ha Skalmanstempo och njuta av varje sekund
Receptet kommer från Kokaihop. Ta ut plåten med kakorna och lägg en noblesse på varje. ) Första gången jag bakade dessa och barnen (och vi) älskade dem
Jag brukar alltid göra en laddning när jag vill äta mer strikt, dels för att det är så praktiskt att ha i kylen, dels för att det är så gott och lätt att kombineramed olika typer av tillbehör
Skrattade gott åt Annas kommentar på mitt perfect-life-blogginlägg i söndags. För det är faktiskt något klurigt med att göra biffar av diverse gröna ting
När vi kom hem var det dags att laga middag å ibland önskar jag att jag kunde trolla. Typ knäppa med fingrarna å vips stod där en näringsrik, god middag
Toppa med creme fraiche och gärna med skalade räkor. Koka upp vattnet, tillsätt buljongtärningarna. Under tiden vattnet ska koka upp, skala och riv morötterna på den grövsta sidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.