Det blir på ett sätt som en potatisgratäng, men man äter den oftast som en maträtt i sig, utan fler tillbehör eftersom den förutom potatis innehåller ägg och korv
Tillsätt det kokta riset och stek i ytterligare någon minut under omrörning. 150 g vitkål eller spetskål. 2 msk raps- eller solrosolja. 5 dl kallt kokt ris
Du kan använda kallt överblivet riseller koka nytt. Krydda riset under tiden med gurkmeja. Fräs vitlök, chili och ingefära i en stekpanna eller wok någon minut
250 ljus naturligt glutenfri mjölmix (t ex Schärs Mix C eller t ex Lailas gula – jag hade en blandning av dessa). Grädda i 180° 12 – 15min. 250 ljus naturligt glutenfri mjölmix (t ex Schärs Mix C eller t ex Lailas gula – jag hade en blandning av dessa)
Blanda i riset till en ganska lös färs, späd eventuellt med lite mera mjölk om det behövs. Servera med kokt potatis och rårörda lingon eller lingonsylt
(nu utan hästkött) Haha. Stekt korv, ägg, pytt-i-panna etc. Det blev en hastig middag igår så jag tärnade ner lite överbliven potatis i en panna och stekte köttbullar och prinskorv i en annan och avslutade med ett gäng stekta ägg när allt var klart
Bottna med skivad potatis, hackade ägg, lätt smörstekt lax samt finhackade kryddor. Just nu nedsatt pris så passa på att beställa flera flarror att njuta av framöver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.