Hacka löken och blanda med köttfärs, matlagningsgrädde, ägg, lök, keso, fond och peppar. Tryck ner köttfärsblandningen med sked i en eller två smord(a) form(ar)
Hacka löken och skiva vitlöken, bryn dem lätt i smöret och blanda ner spenaten. Häll över äggstanningen, rör lite med sleven ner mot botten så den blir jämnt fördeladbland spenaten
Intresset bland många kockar att laga gröna rätter var ofta lågt. Jag har alltid tyckt mycket om grönsaker, så för mig var det ett naturligt inslagbland all den ”vanliga” maten
½ kg blandfärs. Smält smör och ha över kålpudding och potatis på tallriken. Lägg köttfärsen i en bunke och blanda den med 6 dl mjölk. Kålpuddingen skall vara i ugnen i 1 timma
I alla fall om ni frågar mig. Kålpudding, denna gudagåva till mänskligheten. )Men jag är ganska säker på att varken min älskade eller mina barn skulle hålla med mig
Det beror nog på att jag inte lagarkålpudding på riktigt samma sätt jämt, utan mer på ett ungefär. Tillaga i en långpanna eller en redigt stor form, för det blir mycket pudding
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.