31 En
klassiker på tallriken denna torsdag och det tillsammans med en höstfavorit
1 st
litet vitkålshuvud
.400-500 g
nötfärs
1 st
gullök
3 msk
ströbröd
0-5 dl
vatten
2 msk
smör
2 msk
vetemjöl
4 dl
köttbuljong
1/2 dl
grädde
2 tsk
soja
Svartpeppar
1 msk
gele (kan uteslutas) Gör såhär: Smält smöret i en kastrull, blanda ner mjölet under omrörning. Tillsätt buljongen och låt sedan koka i 3-5 minuter Tillsätt soja och grädde, smaka av med svartpeppar. Rör eventuellt ner en klick gelé om du önskar. Servera tillsammans med kålpuddingen och kok potatis.
Sätt ugnen på 200°C. Skär vitkålen i småbitar och stek den i smör och sirap tills den blir mjuk. Lägg köttfärsen i en bunke och blanda den med 6 dl mjölk
Kålpudding, denna gudagåva till mänskligheten. I alla fall om ni frågar mig. )Men jag är ganska säker på att varken min älskade eller mina barn skulle hålla med mig
400 gram köttfärs1. 5 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1/2 dl ströbröd4-5 dl mjölk1/2 vitkålshuvudmargarin och lite sirap till stekningenSätt på ugnen 175 graderSkär kålen i små bitar eller strimlor
Min kollega undrade lite över hashtaggen jag valde till inlägget på insta, nämligen #kålmask. Men det är ju det är jag är och därför känns taggen helrätt för mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.