Förra helgen besökte jag Mitt köks matmässa alltid lika trevligt på deras mässor, vikten att få prova saker som inte hunnit komma i handeln än är alltid trevlig, men även saker man ha sett förbi och fått en ny aha upplevelse för
Det var tur det, för hela den angivna mängden hot sauce skulle nog ha bedövat mina smaklökar (jag gillar stark mat men jag gillar inte om när den är så starkt så att hettan tar bort alla andra smaker)
Efter att köttet marinerats ska det stekas på hög värme tills det är genomfärdigt. Servera köttet på en bädd av grönsaker och servera tillsammans med mangosåsen
Förbered resterande ingredienser till salladen, lägg dem var för sig på ett fat. Lägg upp på ett fat med salladsblad, toppa med kött, resterande dressing och om du vill, extra nötter och koriander
Jag blir som de flesta andra sugen på lättare mat och gärna flera små kalla rätter. Lägg ut skivor av serranoskinka (eller annan lufttorkad) på en plåt
Eftersom vi har MYCKET nötkött i frysen men inte var sugna på att göra den "traditionella varianten" av köttgryta beslöt vi oss för att prova en ny gryta som jag hittade på en blogg
Gryta på nötkött och potatis går att hitta på många platser i Kina. Hetta upp lite olja i botten på en gryta och stek sedan 2-3 msk chilibönsås ett slag och släng sedan i en eller flera av dessa. Koka upp och låt sedan koka på svag värme ca 2½ timmar
Het på gröten liksom. Jag försökte först laga den på ett vänligt men bestämt sätt. Den heter Texas no bean chili och är ett hopkok av recept jag hittade när jag letade gryta på nätet
Förbered resterande ingredienser till salladen, lägg dem var för sig på ett fat. Lägg upp på ett fat med salladsblad, toppa med kött, resterande dressing och om du vill, extra nötter och koriander
Låt ansjovisen först rinna av och sedan torka upp på ett hushållspapper. Klicka upp på pumpernickelrundlar och toppa med dill och eventuellt lite rödlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.