skär ut en mindre fyrkant inne i den lilla plattan utan att för den skull skära helt igenom, detta gör att när du sedan har gräddat dina små galetter kan du enkelt med en liten kniv öppna den mindre kvadraten som ett lock i dina galetter och in i galetten läggs sedan spenatfyllet och locket överst, (Saknas på bilden)
Idag fick jag dagen till ära en ask med praliner av min sambo. Sallad med bland annat mynta och koriander, toppad med sesampanerad tofu och clementin – och ingefärsdressing till det
Rensa grillad kyckling och skär i bitar. Blanda ihop cheme frache med chilisås och kryddor. 1/2 grillad kyckling 2 dl creme fraiche 1 dl chilisås kryddor som salt peppar och salladskrydda 2 bananer skivade. Lägg ner i en form och grädda i ugnen 30 minuter. 1/2 grillad kyckling. 1 dl chilisås
Lägg i en bunke och strö över. på citronsaft och olja, blanda väl och smaka sedan av med peppar och. Har du färsk mynta hemma är den perfekt att strimla och ha i
Skölj, ansa och skala grönsakerna. Skär fänkålen i skivor samt morot och purjolök i strimlor. Mjukfräs grönsakerna och den hackade vitlöken i matfett i en gryta utan att de tar färg
Stimla kycklingen och paprikan. Blanda alla ingredienser, smaka av med salt och peppar. Skär ett snitt i översidan på baguetten, öppna och lägg i fyllningen
Salt och peppar. Blanda alla ingredienser till en jämn smet, smaka av med salt och peppar. Stek dem i smör och servera med ris, rostad potatis eller en härlig bulgursallad
Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu på eftermiddagen
Salt och peppar. Blanda färsen med vitlök, jalapenos och kryddor. Forma till ”korvar” och. 1 finriven vitlöksklyfta. 1 msk Raz el Hanout (krydda). 1 finriven vitlöksklyfta. 1 msk R
4 1 dl ströbröd 11/2 dl mjölk 8 potatisar 500 g blandfärs 11/2 tsk salt 1 krm peppar 2 gula lökar 2 msk smör eller margarin 3 dl grönsaksbuljong 1 msk kinesisk soja 4 tomater 150 g riven gratängost Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Salt och peppar. Koka bulgur med vatten, buljongtärning, kanel och kardemumma. Låt svalna och blanda sedan med bulgur, granatäppelkärnor och hackad persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.