Budapestbakelsen förknippar man kanske mest att den rullas ihop, precis som en rulltårta. Men man kan också baka ut den som en rund eller fyrkantig tårta om man vill ”trixa” till det lite
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölk. Värm till 37°. Rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt socker, äggulor, salt, bakpulver och det mesta av mjölet och arbeta ihop till en kladdfri deg
Har ni börjat förbereda midsommarmaten. Jag har - som vanligt - ansvaret för tårtan, och att det skall vara jordgubbar är ju redan klart, det hör ju liksom till
Denna julstubbe gjorde jag för några år sedan och jag tänker nog göra den i år igen. Det är lite pyssel omkring den och det tar cirka 2 dagar att göra den på grund av chokladmouusen
Körsbärskaka 4 dl mjöl (en dl kan gärna bytas mot havregryn)100 g smör1 3/4 dl socker1 ägg3 tsk bakpulverBlanda allt till en deg (jag gör det i matberedare) och klicka ut den över moreller/äppelbitar i lämplig form
Körsbärskakan är glutenfri, och kan lätt göras helt mjölkfri med mjölkfritt margarin. Det är ett riktigt pillergöra att kärna ur körsbär, men det besväret glömmer man snart bort när man får lön för mödan med en sån här härlig kaka
Körsbärskaka 50 g smör. Om man har bär över från all sommarplockning, som man varken hunnit frysa in eller göra någonting av, är den här kakan ett av de enklaste och godaste sätten att bli av med dem på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.