Det har vi gjort i alla fall. Det är CajsaWargs våfflor. 3 1/4 dl crème fraîche6 1/2 dl vatten1 3/4 dl smält smör2 äggCa 5 dl vetemjölBlanda ihop allt till en slät smet
Jag älskar våfflor och muffla i mig en hel oändlig mängd av dem. Alltsammans vispas väl tillhopa med så mycket gott vetemjöl att det ringlar sig efter vispen när han upplyftes
Jag älskar verkligen smaken av fil i bröd, det gör liksom hela brödet. Gott, saftigt och nästan den där lite kladdigakänslan, även fast det inte är kladdigt alls
Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. 4 laxfiléer. 1 äggula. ca 1½ - 2 dl handskalade räkor på burk (alt skala egna
Ella och Bosse var ute och skördade och vi bestämde oss för att göra en sats körsbärslikör. Mitt i januari så tar jag med dig tillbaka till sommaren och vi landar i augusti månad
Min bortskämda, gourmet son tycker egentligen inte om min hemmagjorda glass…. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den (använder du inte vaniljstång, kan du hoppa över att värma upp grädden och direkt börja med att vispa äggulorna)
Mitt bidrag till årets julfirande var att baka något bröd och så några godisar, googlade lite och kom fram till detta enkla recept som kommer ifrån Ernst
Placera dem i en stor burk och häll på sockret. Du kan fylla på hela sommaren med fler bär, mer socker och mer vodka i glaset, så det så småningom fylls
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.