-) Har faktiskt inte smakat än, men snart så. Rör det mjölkfria margarinet pösigt i en annan bunke. -). Vispa sedan i omgångar ner florsockerblandningen varvat med den mjölkersättning du valt i det mjölkfria margarinet
Där jobbar även Lindha Vikström, mer känd i LCHF-kretsar som Halva Lindha. Och förstås alla andra som vill ha ett gott glutenfritt och mjölkfritt alternativ, tyvärr är det ju inte så vanligt att hitta sånt på caféer, än
Skriv utE-postFacebookTwitterTumblrPinterestGillaGilla Laddar. Ett enkelt och gott recept på tunna, frasiga, naturligt glutenfria pannkakor utan mjölmix
Vispa det mjölkfria margarinet och sockret pösigt. Sätt ugnen på 150-175°. 75 g mjölkfritt margarin från Carlshamn. 1 1/2 dl ljus naturligt glutenfri mjölmix (t ex Sempers fin mix, Finax bruna, Lailas gula). 75 g mjölkfritt margarin från Carlshamn. 1 1/2 dl ljus naturligt glutenfri mjölmix (t ex Sempers fin mix, Finax bruna, Lailas gula)
Jag har tidigare lagt upp recept på en äggfri variant och på banan & chokladpankakor. 3-4 msk kokosmjölk eller annan mjölk. Stek pannkakorna på låg värme, ca 2-3 min på varje sida. 4 ägg 1 banan 3-4 msk kokosmjölk eller annan mjölk
Vill du ha annan smak på kakan kan du i stället för pressad apelsin öka på mängden grädde - eller ta bara mjölk - och sedan smaksätta med exempelvis mint, kakao, bittermandelarom, citron, pepparkakskryddor, kardemumma eller något annat
Cognacen gör fruktkakan mer hållbar - den klarar minst två veckor i kylen - och alkoholen förångas i ugnen, men om du ändå inte vill använda alkohol kan du ersätta cognacen med pressad apelsin, som också ger god smak
-). Väljer du en grövre mjölkfri och naturligt glutenfri mix, måste du ta lite mer vätska – se ovan. Börja med att smälta det mjölkfria margarinet i den stekpanna du ska använda
De är förstås - som nästan allt glutenfritt bröd - allra godast helt färska, så frys in de bullar som inte ska ätas genast, och tina och fräscha upp dem i micro eller ugn
½ dl grädde - eller havregrädde. Mjölkfri blir kakan om du i stället för smör använder mjölkfritt margarin och tar havregrädde i stället för vanlig grädde
Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Däremot är det aldrig fel att ha något fikaaktigt på lut i frysen - varken på sommaren som är fikasäsongen framför alla andra, eller i advents - och juletid som inte kommer långt efter när det gäller fikaintensitet
mandel- eller sojamjölk, eller vanlig komjölk med eller utan laktos. De här amerikanska pannkakorna är glutenfria, mjölkfria och äggfria och passar således också veganer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.