Yoghurt medkörsbärssylt påminner om min semesterfrukostfavorit som är Bärry med körsbär (när vi åker bort och har med frukost att äta längs vägen brukar jag ofta äta en sådan)
Körsbärskakan har ni redan fått smaka, och nu blir det körsbärssylt. Vill du göra en riktigt lyxig vuxenvariant på sylten kan du på slutet ha i en skvätt Amaretto, som är otroligt gott ihop med körsbär
På torsdag kommer en körsbärsbakelse (världens enklaste som kan varieras med det bär/den frukt du gillar bäst) och under nästa helg kommer receptet på den tyska körsbärstårtan jag gjorde idag
Det absolut mest tidskrävande medkörsbärssyltkokning är att pilla ur alla kärnor, men med gott team-work, både vid plockning och urkärning gick det ändå ganska galant
Tag ut (ploppa) kärnorna med en körsbärsuttagare. Förvara körsbärssylten svalt och mörkt. Man kan också pilla ut kärnor för hand med hjälp av en skalkniv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.