1 rucolaKött
à la diavolo Skala och krossa vitlöken. Stöt fänkålen i en mortel. Blanda vitlök, fänkål, sambal oelek, salt och peppar. Gnid in blandningen i köttet. Bryn köttet i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Tillsätt pesto, vinäger och vin och bryn ytterligare ca 4 min. Lyft upp köttet och låt det vila. Häll vatten och fond i pannan och låt puttra tills skyn har sirapskonsistens, ca 15 min. Skär köttet i tunna skivor och lägg på ett fat. Häll över skyn och garnera med ruccola.
Serveras med kokt potatis eller ris gärna med en sallad. Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
Till köttet har jag ätit blomkålssalladen från igår och guacamole så klart, mycket guacamole. Så känns det i alla fall, när man har långlagad fläskkarré i kylskåpet
Mitten av köttet blir då inte färdigt innan de yttre lagren i köttet är förstörda. Det är dock så att kan man principerna så är det inte jättekomplicerat, det brukar vara enkelt att få ett bra resultat varje gång om man bara följer några enkla principer
2) Rör ihop alla ingredienser noga så att alla kryddor blandas. 3) Baka ihop till en jämn rulle något mindre än köttfärslimpa, utan håligheter. 4) Rulla in i grillfolie, med ändarna böjda neråt, för att vätskan ska rinna ut. 6) Skär i skivor innan den ska stekas, eller hyvla med osthyvel
Blanda ihop övriga ingredienserna och häll över köttet. Jag har vilat i soffan o sett skidåkning och alpint på tv, jag har förberett morgondagens festmiddag, jobbat lite och röjt lite i ett förråd, jag har haft trevligt spontan-fika-besök och jag har hunnit ta bort lite tomtar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.