Allt kallskuret kött såsom tjälknöl, rostbiff, rökt kött, saltrulle, långlagat griskött etc etc blir vansinnigt gott till en buffé med exotiska frukter, goda ostar ochsallader av olika slag
Nu när det är kallt ute så tycker jag att det är gott att äta olika sorters grytor och soppor till middag och den här gången blev det biff stroganof med ris ochsallad
Rör samman marinaden, häll över köttetoch knyt ihop påsarna. Dubbelmarinera kött är något som vi gjort flera gånger i vårt kök, faktiskt var det vad vi bjöd på för ett decennium sedan när vi hade överraskningsbröllopsfest
När steken är klar skär du den i mindre bitar och lägger sedan ner köttet i grytan. Eventuellt kan du hälla på lite köttsaft ifall du vill späda rätten eller få lite mer sås
Ikväll gjorde jag en väldigt mumsig sallad med bacon och brysselkål, kan jag rekommendera. Jag älskar brysselkål, de ska helst vara färsk brysselkål som smörslungas med lite salt och peppar
Skölj salladenoch låt rinna av. De ska bli lite brända och sjunka ihop. Den passar som förrätt i något mindre portion, lätt sommarlunch tillsammans med bröd, eller lägg till salami eller laxskivor för en lätt matigare sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.