Jag satt och skrev recepten till matkassen som kommer vecka 17 och då har vi svenska veckan med tadaa köttbullar. Vabbar så förutom att försöka jobba medan ungarna är för sjuka för dagis (magproblem) men pigga nog för att vara små pain in the… så sysselsatte jag dem med att rulla köttbullar då jag blev lite sugen medan jag skrev recepten. Det gjorde jag dock efter att de sett Kalle och chokladfabriken, lekt med Pet Shops och ritat så jag fick några timmars jobb i alla fall. Det här är mitt recept och liknar inte riktigt det i kassen, precis som det ska vara. Sen kan man självklart förenkla och byta ut potatisen i köttbullarna mot ströbröd och strunta i att steka löken och nu provade jag med kalvfärs men både nöt och bland funkar lika bra. Om man dessutom har nån stackars kvarglömd burk svartvinbärsgelé hemma så kan man ha 1 tsk i såsen.
Köttbullar. Mosa lingonenmed en gaffel, tillsätt eventuellt lite sötning. Spä eventuellt ut såsen med ett par matskedar vatten om du vill ha en rinnigare sås
Ha i vegobullarna och låt dem koka med i någon minut så de tar smak av gräddsåsen. Jag är också glad att jag äntligen tog mig tiden till att lära mig laga en riktigt god gräddsås
Servera köttbullarnamedgräddsås, kokt potatis, inlagd gurka och ev lingonsylt. lingonsylt. Forma små runda köttbullarmed oljade händer och lägg dem på ett smörpapper
Vanligtvis serveras det med potatis och lingonsylt. Jag blandade köttbullarna och såsen med pasta vilket betyder att stärkelsen i pastan reder såsen krämig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.