Forma köttbullarmed vattensköljda händer och stek i omgångar på medelvärme i en stekpanna med smör. Tillsätt färs, ägg, finhackade tomater, parmesanost, timjan, salt och peppar och arbeta till en jämn smet
Gårdagens middag blev stora köttbullarmed fetaost, oliver och soltorkadetomater. Skär fetaosten och de soltorkadetomaterna i mindre bitar, blanda ner dem tillsammans med oliverna i färsen
En hel liten arme av köttbullar stektes i ugnen idag, jag blir lika nöjd varje gång jag steker köttbullar i ugnen istället för i pannan det är så mycket enklare och godare
Nedan får du ett recept på en god laxfilé medsoltorkadetomater, basilika och fetaost. Idag har jag varit ledig och började dagen med att äta en mysig hotellfrukost med min syster
Bryn dem i smör en panna , krydda med salt, peppar och grillkrydda. 1-2 krukor färsk, finhackad basilika1 dl balsamvinäger2 dl olja½ msk salt½ tsk svartpeppar100 g soltorkadetomater (som hackas)Blanda ihop alla ingredienser. 100 g soltorkadetomater
Mixa kikärtor (avrunna) tillsammans medsoltorkadetomater. Men varför inte göra den lite roligare och tillsätta lite goda soltorkadetomater och färsk basilika
Skär fläskytterfilen i skivor och krydda med salt, peppar och salvia och stek skivorna i smör/rapsolja tills de fått fin färg, ej för länge då blir de torra
Blanda hälften av det ljumma vattnet i en bunke med smulad jäst. Ta ut pizzan och fördela skinka, soltorkadetomater, pinjenötter, ruccola och basilika över pizzan
Jag rörde ihop en kall vinegrette med färsk basilika och soltorkadetomater som jag vände runt pastan i och i kylen hade jag färdigstekt kyckling som jag vände ner
Toppa med riven parmesanost och lite extra basilika om du så önskar. Krydda kycklingfilén med paprika/tacokrydda och lite salt och svartpeppar (helst från kvarn)
Smaka av med salt och peppar. Finhacka tomaterna och rör ner i cremén. Strax innan servering finhacka den färska basilikan (man kan ta torkad men den smakar inte lika intensivt) och rör ner i cremén (spara några blad hela till dekoration)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.