Och eftersom jag fortfarande inte tycker om kall yoghurt nu i höstmörkret häller jag upp denpå kvällen innan så hinner den blir lagom rumsvarm till morgonen
Vad skulle jag hitta påden här gången. Ska jag bjuda på något med lakrits. Den enda gång i mit liv när jag varit hemfallen till lakritsmissbruk är när jag väntade vår mellandotter
Rätten är egentligen tänkt som en förrätt, men med jasminris till funkade den även som en huvudrätt. Thai fish cakes4 portioner 600 g vit fisk (torsk el sej)2 äggvitor2 strimlade kaffirlimeblad1,5 msk grön eller röd currypasta1 msk fisksås1 urkärnad och finhackad röd chilifrukt5 tunt skivade sparrisstänger1 knippe hackad färsk korrianderev saltRapsolja till stekning/fritering Dippsås0,5 dl vitvinsvinäger1 dl strösocker0,5 msk fisksåso,5 liten morot, skalad och skuren i tändstickstjocka stavar4 cm gurka, skalad och skuren i tändstickstjocka stavar1 urkärnad och finhackad röd chilifrukt Gör så härBörja med dippsåsenKoka upp vinäger och socker tills allt socker har löst upp sigTillsätt fisksås, morötter, gurka och chiliStäll dippsåsen åt sidanSkär fisken i mindre bitar och lägg i matberedareTillsätt äggvitor, limeblad, currypasta och fisksåsKör till en ganska slät blandningTillsätt chili, sparris och korrianderRör samman till en tjock smetForma smeten till köttbullsstora, något platta biffarTäck en stekpanna med ca 1 cm olja i bottenStek biffarna på medelvärme i ca 2 minuter på varje sida tills de fått vacker gyllene färg och är frasigaServera nyfriterade fish cakes med dippsåsen 2011 var Louise Johansson först ut att koras som Sveriges Mästerkock
Låt allt steka på svag värme några minuter tills brysselkålen känns lite al dente. Vi hade lite förhoppningar om att de kanske hade några flaskor vin till vårt vinprovarprojekt eftersom det inte direkt kryllar av "fyndlisteviner" på systembolaget i vår stad
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
Kalops – denna gång gjord på hemskjuten älg. Några goda vänner besökte oss för några dagar sedan och hade då med sig en rejäl låda älgkött som det gjordes kalops på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.