Jätte gott med saltgurkorna i =) Portioner. Jag har inte så mycket inspiration när det kommer till falukorv, därför blev jag glad när jag hittade det här receptet hos Margit (Gittos mat)
Rör ner tomaternamed salt, gurkmeja, svartpeppar och cayenne. Det tvättas länge, får gärna ligga i blöt över natten, och vid kokningen bottnar man gärna grytan med potatis som blir härligt knaprigt och gott lagom tills riset är färdigkokt
Eller så känner ni bara för att festa till det lite extra utan att behöva stå i värmen från spisen (eftersom vi kallt räknar med att värmen håller i sej
Ugnspannkaka med bacon är något som barnen fullkomligt älskar. Vi äter det till lunch rätt så ofta på helgerna, men det är ju faktiskt rätt billig och mättande mat
Använd nu en rymlig plastbunke med tätslutande lock och häll ner salladen. 11½ dl solrosolja eller annan matolja. 11 liter kokande vatten ½ vitkålshuvud 1½ dl solrosolja eller annan matolja 5 msk vitvinsvinäger ½ dl vatten 1 msk strösocker 2 msk oregano 2 tsk salt 1 krm finmalen svartpepparStrimla vitkålshuvudet med osthyvel för bästa resultat
Blanda ihop cheme frache med chilisås och kryddor. Ingredienser. 1/2 grillad kyckling 2 dl creme fraiche 1 dl chilisås kryddor som salt peppar och salladskrydda 2 bananer skivade
Hacka löken och låt fräsa med någon minut. Snabb mat - baconlindad kyckling i sås. Tillsätt creme fraichen och och buljontärningen, krydda med oregano och timjan
Servera med sallad. en god ost o skinkpaj. ca 3 pers räcker denna som jag gjorde till. Pajdeg. 50 g smör1 msk vatten1 nypa saltMjöl till en jämn okladdig dej
(Jag brukar även ta med det fett/kött som blir över när jag putsat köttet som ska vara till, det ger lite extra smak) Slå sedan på rödvinet och sänk värmen till strax under medel, låt såsen reducera (koka ner) till hälften, utan lock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.