12 dl
Arla Köket® lätt crème fraiche paprika & chili
11 dl
russin
11 dl
torrostade jordnötter
13 dl
basmatiris
11
banan
11 dl
kokosflingor
1200 g
gurka
1 Antal
portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g köttfärs 1 gul lök Arla Köket® Smör-&rapsolja 2 tsk garam masala 1 tsk salt 400 g krossade tomater 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika & chili 1 dl russin 1 dl torrostade jordnötter Till servering: 3 dl basmatiris 1 banan 1 dl kokosflingor 200 g gurkaGör så här Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skala och hacka löken. Stek lök och köttfärs i smör-&rapsolja i en stekpanna. Låt garam masala fräsa med mot slutet. Tillsätt salt, krossade tomater och crème fraiche. Låt koka under lock ca 10 min. Blanda i russin och jordnötter. Servera köttfärsen med ris, skivad banan, kokosflingor och tärnad gurka.
torrostade jordnötter. Ingredienser 4 port 400 g lammfärs (går bra med nötfärs) 1 gul lök smör 2 tsk garam masala 1 tsk salt 400 g krossade tomater 2 dl crème fraiche paprika&chili 1 dl russin 1 dl torrostade jordnötter Till servering. 1 dl torrostade jordnötter
Kommer med ett tips till imorgon på en krämig Köttfärsgratäng. God kväll alla bloggläsare. Den är enkel att göra och tar inte lång tid att förbereda och tillaga
Börja medköttfärssåsen. Köttfärssås (se recept nedan). Perfekt att bjuda kompisarna, grannarna eller föräldrarna på en fredagkväll tillsammans med ett glas vin
Riv halloumin på rivjärn, blanda med övriga ingredienser, forma till biffar och stek. Jag åt mina med enbart grönsaker, men för er som vill ha potatis till så passar ju det utmärkt också
Ta spagetti och köttfärssås som exempel. Riv morötterna och vitlöksklyftorna och låt dessa samt oregano fräsa med någon minut innan du häller på krossade tomater, vatten, vin, fond och eventuell grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.