Eftersom jag nu under sommaren har några krukor med färska örter ute på trappan så använder jag färsk timjan i såsen men självklart kan man använda frusen timjan om man vill det
Genom att koka den med vin så blev det en ännu djupare smak. Som ett led i mitt Årets kock-bloggande fick jag prova ÅK-creme fraichen skapad av förra årets vinnare Tomas Diedrichsen och den har smak av rostad vitlök och timjan
De här biffarna jag gjorde idag var bara så smarrigaoch goda med sin sås. Häll såsen över de brynta biffarna i stekpannan och låt småputtra tills biffarna är klara, ca 10 minuterServera med valfria tillbehör och njut
Saftiga köttfärsbiffarmed mycket smak hör så bra ihop med tzatziki och rostade rotfrukter. Potatis och stek lök med skysås eller som skivat pålägg på smörgås
Vi var på firmafest igår med Lars jobb på statt med god mat och underhållning. Ja,ja hursomhelst har dagen gått på halvfart med en skön promenad i vackert höstväder och fikafrämmande och nu snart middagslagning
Köttfärsbiffar smaksatta med bl. a vitlöksalt och pizzakrydda (kryddblandning med oregano, mejram och basilika) serverat med råstekt vitlökspotatis och en kall créme fraicheröra med tomat och basilika (använder Crème Bonjours färdiga)
Gör ett rutmönster på biffarna med en stekspade. Smaka av med salt, peppar och soja. Servera såsen till biffarna med den stekta löken, kokt potatis, tomater och kokt broccoli
Kanske är det lite svårt att se vad söndagsmiddagen består av på bilden nedan, men jag kan avslöja att det blev supergoda mozzarellafyllda köttfärsbiffar i en sås med smak av paprika och basilika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.