Jag valde att använda klassisk salt pepparkryddning i köttfärsbloggens grundreceptet och endast äggula eftersom äggvita gör att färsen sväller onödigt mycket och sen rinner smarrig köttsaft och smak ut i pannan
1 msk grönsaksfond. Koka pastan (enligt förpackningen). Skala och hacka alla grönsaker. Hetta upp oljan i en vid kastrull, tillsätt grönsakerna och tomatpurén, låt fräsa sakta i 5 minuter
4 msk grönsaksfond. 4 msk grönsaksfond. Gårdagens önskade Fars dag-middag blev Nickes stora favorit. En smakrik, fast köttfärslimpa med långstekt, karamelliserad lök och en galet god pepparsås som jag kokade ihop med en gnutta starkvinsglögg
4 1 lök 2 potatisar 250 g broccoli 12 dl grönsaksbuljong (vatten och grönsaksfond eller tärning) 2 dl matlagningsgrädde salt och peppar Till servering bröd kräftstjärtar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jag satte också i lite grönsaksfond som jag kokat för en vecka sedan, men det är extra. )6 dl vatten3 lagerblad140g bacon225g champinjoner50g vitlök (klyftorna av en hel stor vitlök)1 dl vispgräddetimjanpersiljapaprikasvartpepparsmörgrönsaksfondsockercitronSkala moroten och löken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.