Min man har rötter på balkan och han brukar prata om sin farmors fyllda paprikor. Skölj paprikorna noga och skär sedan ett lock runt toppen, om den inte kan stå kan du försiktigt skära lite i botten så den kan stå, men inte så det går hål och fyllningen rinner ut
Här kommer lite grekinspiration i form av köttfärsfylldapaprikor med oreganodoftande getostkräm. Jag tycker om när paprikorna är riktigt mjuka och genomgräddade, men om du föredrar dem hårdare så är det bara att förkorta tiden i ugnen
75 g fårost1 dl färskriven parmesan1 dl smetana, ½ burk1 msk Kunglig salladskrydda från The Spice Tree - eller annan valfri kryddaKlyv och kärna ur paprikorna, och ställ i en smord ugnsform
Istället kommer jag göra köttfärsfylldapaprikor med en sallad som tillbehör. Köttfärsfylldapaprikor (2 personer). • 2 st stora paprikor. 2 st stora paprikor
röda paprikor. Kärna ur paprikorna och fyll dem med köttfärssås. röda paprikor. Köttfärssås är alltid gott, men ibland kan det vara roligt med variation
Vi har även testat Köttfärsfylldapaprikor, som vi länge haft på vår mat-lista, men inte gjort. Fyll paprikorna med köttfärsblandningen och toppa med mozzarellan
ex paprikor, var något som då blev väldigt populärt i köken. Inte nödvändigtvis behöver det vara avlånga paprikor, nej det går utmärkt med den runda varianten också, men väljer du dom så tänk på att plocka åt dej paprikorna som är lite större och bredare för att enklare fylla dom
Gör i ordning paprikorna medan köttfärssåsen småputtrar. Skär av ett lock på varje paprika, gröp ur dem, och skär eventuellt av en bit nertill på paprikorna så att de kan stå stadigt i en smord ugnsform
Köttfärsfylldapaprikor är inte såå vanligt idag - så det blev en liten nostalgitripp. Servera med salladen och paprikorna ihop med en skiva rostad ruisleipä med smör
Skär av knoppen på paprikorna och ta bort kärnan inuti. Nu är han på G igen, min älskade sambo. Kommer hem, helt slut och irriterad, alltså INTE sugen på att stå och laga mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.