Grädda i långpanna med bakplåtspapper i mitten av ugnen tills kakan nästan är torr. Smarrig smet med mycket godsaker så man tar gärna en smaksked också under baket
Blanda mandelmassan med cognac (eller lite vatten om du inte vill eller tycker om cognac). Finns ju en uppsjö av olika goda sorter - men jag har mina favoriter
Bottna en ugnssäker oljad form med aubergine- och zucchiniskivor, därefter hälften av köttfärsröran, sedan ytterligare ett lager med aubergine och zucchini, resten av köättfärsröran och sist ett lager ytterligare meed aubergine och zucchini
Denna köttfärsgratäng åt jag hos en av mina bästa vänner när jag var på besök. Låt sedan köttfärsgratängen vila en bra stund så att den hinner lägga sig lite
Smörkokt lök knippe och tunt hyvlad fänkål (Låt helt enkelt färsk lök och fänkål sjuda med lock tills de är mjuka i en klick smör och lite vatten och salt )
Servera gratängen med potatis, bröd och sallad. Skala och finhacka löken. 1 gul lök. Fräs lök och kål i matfettet ca 10 minuter. Tillsätt curry och fräs ytterligare 2-3 minuter. Blanda färsen med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. 1 gul lök
Lycka till med ett kolakok så här i de sista skälvande minuterna av julstöket. Jag har smaksatt med. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt kolan koka utan lock cirka 15-30 minuter
När vi åt det nu sist ville jag bara få känna smaken igen av en riktigt stor, vinter-bakpotatis som skärs upp med två snitt och fylls medvitlökssmör eller bregott och flingsalt…
Skala och klyfta löken och skär morötterna till ganska tjocka slantar - de ska inte koka sönder. Skiva köttet och servera medlök & morötter som kokat med köttet, kokt potatis, såsen, gelé och den typ av inlagd gurka som du gillar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.