Snabb och enkel lax får man genom att stoppa den iugnen med ett täcke av creme fraiche. Blanda creme fraiche, fetaost, salt och peppar till en smet och bred över laxen
Skala och skivapotatis och morot. Skala och hacka lök och vitlök. Strö över persiljavidserveringen. 14 st potatis. 11 st vitlöksklyfta. 11 tsk kinesisk soja. 12 msk hackad persilja. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smuligi en gryta med smör. 1Lägg ner allt i grytan och tillsätt, vatten, fond, salt, peppar och soja. Låt koka i 15–20 minutertillspotatisen är mjuk
Låt allt bli genomvarmt och servera sedan, gärna med en bit bröd som uppsugningsverktyg. Mustiga grytor är väl verkligen något som hör hösten till, det kan vi väl vara överens om
Till kvällsmat lagade jag en köttfärsgryta med röd curry och kokosmjölk. Ingen julkänsla ute, men det är mysigt att tända några ljus och krypa upp i soffan inomhusiallafall
nöt- eller viltfärs. Bryn färsen i oljan i en gryta. Ansa och skiva lök och champinjoner. Låt lök och pressad vitlök fräsa med färsen tills löken börjar mjukna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.