Pensla med smör och salta lätt. Skär rotfrukterna i bitar och lägg dem och lökarna runt färsen. Rör om bland rotfrukter och lök några gånger under stekningen
Olivolja, salt & svartpeppar. Köttfärslimpa är en av barnens favoriter här hemma, det blir med lite olika smaker för varje gång, lite efter vad som finns hemma och vad vi är sugna på
Blanda ihop ägg, grädde, fetaost, chilisås & lökTillsätt köttfärsen och rör ihop det till en degPlacera allt i en smord ungsäker form, forma det till en limpaLägg över baconskivorGrädda i ugn, 200 grader i ca 50min. Skala och del allt i lagom stora bitarBlanda ihop olja, saften av en citron, kryddor som peppar, timjan, basilika, salt, etcPlacera alla rotfrukterna i en ugnsäker form – häll över blandningenRosta i ugn i ca 45 minuter, ca 200 grader, vänd det då och då i oljanEfter ca 30 minuter ringla över honung + lägg i champinjonerna. Blanda ihop allt och servera till rotfrukterna 800
Köttfärslimpan blev serverad med potatis, lingon, skysås och kokta minimorötter. Idag hade jag bestämt att vi skulle äta köttfärslimpa, men tyckte att den behövde pimpas upp lite
Igår iddes jag inte stå och göra biffar, så det blev köttfärslimpa istället. Blanda köttfärsen med salt och peppar, blanda ner lök, ägg, och ströbrödsgeggan
Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Pytt i panna med kryddig korv, rotfrukter, svamp, bacon och persilja. Det sprider sig liksom ett lugn i kroppen när jag vet att jag gjort av med alla gamla slattar som legat och skräpat i kyl, frys och skafferi
Stek kycklingen tillsammans medsvampen och smör i en stekpanna. Skär rotfrukterna i klyftor eller stavar och blanda allt på en plåt tillsammans med olja och kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.