Detta gör att jag får en hel del gjort på förmiddagen, så häromdagen lagade jag dessa köttfärspajer. Bryn köttfärsen i olja (jag använde en smaksatt rapsolja med chili och vitlök) och tillsätt morötter, vitkål och vitlök
Kavla ut degen och klä en pajform med den. Servera med en fräsch grönsallad. Skala och skiva löken tunt. Skala vitlöksklyftorna och krossa dem med en kökskniv
Krydda med pressad vitlök, salt, svartpeppar, curry och paprikapulver. av med mer kryddor. Har inte sovit ordentligt sen jag bröt handleden och nu börjar det ta ut sin rätt
Nej vad säger ni, ska vi inte ta och köra på medsenap till skinkan vi bjöd på igår. Håkan svor lite extra när han steg in i hallen i kväll, det var nämligen han som fick motvind på hemvägen, Anki fick däremot rulla hem i både medvindoch nedförsbacke - somliga har det förspänt
Hacka löken och vitlöken och fräs sedan i en stekpanna med lite smör tills det har blivit mjukt. Blanda ihop ingredienserna till degen i en bunke och blanda snabbt ihop till en deg
Bryn lök och köttfärs i matfett i en stekpanna på medelvärme under omrörning till en smulig massa. Finfördela matfettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa
Blanda de olika senapssorternamed skalet från apelsin, honung och rom. Lägg upp i fin burk och låt gärna stå något dygn för att apelsinsmaken ska komma fram
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.