Nagga med en gaffel. Hacka tomater och oliver. Salta och krydda med peppar och oregano. 115 oliver. 400 g köttfärs 1 gul lök 70 g bacon 1 msk Arla® Svenskt Smör ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 2 tsk torkad oregano 2 dl Arla Köket Kesella® kvarg 3 ägg 1 dl Arla Köket® riven ost gratäng 2 tomater 15 oliverGör så här Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa
Sist vi letade inspiration i skattkistan så fiskade vi upp en grekisk köttfärspaj (nej, inte bokstavligen) och den visade sej vara ett riktigt höjdarfynd som vi väldigt gärna vill dela med oss av till er
Denna pajen kom till på ett liknande sätt en gång - köttfärspaj efterfrågades, och sen hade jag lite broccoli som jag inte riktigt hade någon plan för, så det fick göra köttfärsen sällskap i pajskalet
Häromdan pratade jag med Flacken och frågade lite om pajen, och han berättade att det egentligen är en helt vanlig köttfärspaj men att hemligheten är att använda extra ost
Röra samman osten med crème fraiche så är det klart, hur mycket lättare kan man göra det för sej. Väntan har kanske varit svår att uthärda men nu är det alltså dags för er att också ha en möjlighet att smaka Jamie Olivers lasagne
Servera med en sallad och en klick creme fraiche för bästa smak. Här kommer en riktigt god och smakrik köttfärspaj, passar lika bra till lunch som middag
När du är klar att börja laga värmer du några skvättar olivolja i en stor kastrull på medelvärme. Finhacka persiljebladen och strö dem över och avsluta med att hälla på en skvätt jungfruolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.