Skala och skiva potatis och morot. 14 st potatis. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör. Låt koka i 15–20 minuter tills potatisen är mjuk
1800 g potatis, skalad och tunt skivad. 3 Fördela potatisen ovanpå färsen i formen. Häll över lökbuljongen och tillaga mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, 30-40 min
8 st potatisarmedel storlek. 8 st potatisarmedel storlek 500 gr nötfärs eller blandfärs 2 st gul lök ev 2 st paprika 2 burkar champinjoner eller färska 1-2 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 krm svartpeppar 3 dl grädde 2 dl creme fraiché 2 msk dijon senap eller vanlig 2 msk soya
Fräs färsen smulig i stekpanna med smör. Pajdeg. Smält smöret i en stor kastrull. Häll i mjölken och blanda i mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg
4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.