1400 g
köttfärs 4 potatisar 2 morötter 1 purjolök 1 stort äpple smör 1½ tsk salt 1½ kryddmått svartpeppar ca 3 dl köttbuljong (tärning) 1 msk Thai sötsur sås 2 msk chilisås (persilja)Skala potatis och morötter och skär dom i tunna skivor. Ansa och strimla purjolöken. Skala, kärna ur och skär äpplerna i skivor. Bryn köttfärsen under omrörning i lite smör i en stor stekpanna. Gärna Wokpanna. Salta och peppra. Blanda i sötsura såsen och chilisåsen. Blanda ner potatis, morötter, purjolök och äpple. Häll på buljongen. Låt allt sakta koka under lock 20-25 minuter tills potatis och grönsaker är mjuka. Häll på mer buljong under tiden om det verkar torrt. Om man vill kan man strö persilja över Servera med bröd
Pensla potatisenmed oljan från plåten och salta lätt. Jag har provat med andra kryddor så som rökt paprika pulver, vitlök, chili, allt verkar fungera till detta recept
Delar med mig av en av mina egena soppa jag gillar. potatis & broccoli soppa,. Dela broccolin i små bitar och stek den i smör peppra och krydda med örter/vitlök efter smak, häll ner i kastrullen
Potatisgratäng utan grädde. 6 st stora potatisar 1 silverlök 3 kvistar rosmarin 6 dl kycklingbuljong 25 g smör salt & peppar Skiva. 6 st stora potatisar
När vi var i Grekland åt vi en sån sjukt god klyftpotatis, ugnsbakade eller friterade, vet inte riktigt men dom var så in i bombens goda med riktigt krispig yta, smak av oregano, citron och ljuvlig olivolja
Alsace ligger granne med Tyskland. Skala potatisen, skiva ganska tunt. Den vanliga varianten blir ofta lite trist, men med vitt vin i såsen får den en välbehövlig smakskjuts
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.