Jag serverade melonskivor med klippt grönmynta till, istället för sallad. Bulgurmed kyckling och rostad tomat, det känns som man äter något som mänskligheten ätit väldigt länge
En köttgryta får koka på spisen nu i kväll, med en massa rödvin, lök, morötter och kalvfond. Märgpipan är snart mör som sammet och grytan ska bara pimpas tillmed lite champinjoner, stekt sidfläsk och lite äpplen den dagen den ska ätas
Koka bulgur i vatten med buljong och salt. Finhacka vitlök och örter och blanda med oljan. Bulgursallad. Blanda kokt varm bulgurmed vitlök, persilja, pressad citron, olja, basilika, kronärtskockshjärtan
Tillsätt grädde och smaka av med sambal. Kom på att jag måste skynda mig och skriva ner receptet på den här grytan medans jag kommer ihåg hur jag gjorde
Kanske den godaste gryta jag gjort och då är ändå min Älggryta med svamp och lök sjukt god. När jag såg det här receptet hos Landleyskök så hajade jag till av mixen sambal, senap och lingonsylt och mina smaklökar drog liksom ihop sig en gnutta men håll i er vad gott det blev
Sås med smak av sommar. Som ett gott tillbehörtill dem kommer här en av mina Favoriter i Repris. Förut har jag bara provat hjortronsås med hela bär, men den här gången tog jag mig tid att mixa och passera hjortronen
Skala och skiva morötter och tillsätttillsammansmed grädde. Visst är det även gott med lite mer "invecklade" recept också, men ibland är även det enklaste det godaste
Lever med min sambo "J" i mitt gamla barndomshem "laritstorp" som vi kallar det. livsglitter för mig är allt det fina med livet, inredning, vardagslyx, blommor, men även drömmar, kreativt skapande & familjeliv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.