Häll över vatten, rödvin, och kryddorna i grytan. börja med att skala och skära rotfrukterna (kålrot, rotselleri, morötter) och lägg dem längst ner i grytan
När löken och nackan fått lite färg lägg tillbaka köttet och slå på vinet, låt det koka tills hälften är kvar, späd sen med vattnet, salta och peppra lite grann
Koka upp timjan, vin, fond och vatten i en kastrull. I söndags åt vi en god köttgryta till middag som jag nog kommer göra fler gånger under hösten/vintern
Färga brunt med colorit och smaka av med salt och peppar. Jag bara reducerade såsen och lade till lite grädde, mer vin och lite timjan, stekte svamp som jag lade i och gjorde rotmos att servera till
Fick lite påfyllning av älgkött för ett tag sedan och vad passar inte bättre än att njuta av en mustig viltgryta med lite medelshavstonermed vita bönor, vitlök och raspat citronskal
Till första adventskalaset bjöd jag ju på lite olika smårätter och plock, och det vi började med den kvällen var denna lena kycklinglevermousse med smak av rödvin ochtimjan serverad med krispiga crostinis
Strö över lite färsk timjanoch smaka av med ev. Dagens lunch bestod av en köttgrytaoch ris. Stek köttet separat i smör och krydda lite lätt med örtsalt och vitpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.