Skala och skiva potatis och morot. Skala och hacka lök och vitlök. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör. 1Lägg ner allt i grytan och tillsätt, vatten, fond, salt, peppar och soja
Vill ni inte använda honung så går det bra med fibersirap eller sockerfri lingonsylt men lite sötma behövs för att runda av smaken av dijon- och dragon
Vintergrytamed korv ochrotfrukter i mustig buljong. Vintern är ju här i många olika skepnader med blåst, regn, några ynka minusgrader, glashala vägar o däremellan skiner solen och det droppar från stuprören… Södra Sverige ja… Ge mig en riktig vinter istället
Krydda med salt, peppar och paprika. Skala löken och skär den i skivor. Smaka av grönsaksblandningen med litet salt och peppar och lägg upp den på varmt serveringsfat med köttet i mitten
Smaka av med salt och eventuellt mer grönpeppar. Har avvaktat med att tipsa om den efetrsom den dels varit slut i lager men sedan för att jag framför allt ville prova igenom sous vide funktionen, att temperaturen stämde etc
Blanda med olivolja och rydda med rosmarin, timjan, salt och peppar och rör runt. Men men vi är ju lite i förändringens fas i hemmet med barn som är på utflyttningsstadie så den kommer inte stå där för evigt, den syns inte så mycket konstigt nog ändå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.