Köttgryta med salami
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Rödvinsbräserade griskinder med salami 4 port 800 g griskinder eller högrev eller bog av nötkött
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk mald svartpeppar
  • ½ dl vatten
  • 2 små rödlökar
  • 2 schalottenlökar 1 grovt hackad selleristjälk
  • 6 grovt hackade vitlökar
  • 1 msk tomatpuré
  • 5 dl köttbuljong
  • 1 dl rött vin
  • 2 tsk stötta fänkålsfrön
  • 100 g fänkålssalami eller annan salami, strimlat
  • 100 g rökt fläsk, strimlat
  • Putsa köttet fritt från senor och fett, salta, peppra och strö på socker, bryn runt om i olja och smör i en stekpanna.
  • Lägg över köttet i en stekgryta.
  • Bryn lök, selleri och vitlök i stekpannan, tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut, lägg över i grytan.
  • Vispa ur stekpannan med vattnet och häll över i grytan.
  • Tillsätt övriga ingredienser i grytan, rör om och låt det småputtra på låg värme 2 - 2½ timme.
  • Smaka av och servera med valfria tillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.