Kaffe, choklad och Dulce de Leche. Klä en form, med löstagbar botten, med bakplåtspapper (jag spänner fast ett mellan botten och sidan och sedan två lösa bitar runt kanten som går upp en bit över kanten på formen) eller smöra och bröa
Blanda mjöl, socker, hjorthornssalt och vanilj. Arbeta in smöret i mjölblandningen och sist grädden. Rulla långa, smala längder och lägg ihop till glesa kringlor (doppa ev
Macarons och jag har inte alltid varit vänner och jag har testar många olika recept för att sedan hitta detta recept som enligt mig är så ultimat det bara kan bli
Inte nog med att jag har avnjutit väldigt gott mellanmål i form av kaffe och chokladmuffins, jag har även gjort min kemiläxa och ska strax påbörja franskan
Vi avslutade helgen och semestern med. en lång och god fika ute i trädgården. Vi blev sugna på kladdkaka men eftersom originalreceptet innehåller så mycket socker att jag säkert hade varit sockerhög en hel vecka efter fick jag stuva om bland ingredienserna och slutresultatet blev den här godsaken
Blanda mjöl, socker, hjorthornssalt och vanilj. Arbeta in smöret i mjölblandningen och sist grädden. Rulla tunna, långa längder och lägg ihop dessa till glesa kringlor som doppas i socker
Sikta mandelmjöl, florsocker och kakao i en sil eller kör i matberedaren tills allt är finfördelat. Om kakorna inte släpper, kan man hälla lite kallt vatten mellan plåten och pappret, eller låta eftertorka lite på eftervärme i ugnen
Koka upp grädde och mjölk i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt socker och rör om tills det lösts upp. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i gräddmjölken
Den är iaf definitivt den saftigaste, och måhända inte alltför nyttig, och trots att denhåller i evigheter i kylskåpet så varar den oftast inte särskilt länge
) Och lika fort går den också tyvärr. Helg för många innebär också nåt extra gott att äta och då vill jag slå ett slag för denna enkla men ack så goda pannacotta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.