Ingredienser Portioner. ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Smula jästen i bunken till din matberedare, värm mjölken till ljummen och slå över och blanda runt. Lägg i resterande ingredienser och arbeta ihop degen långsamt med krok
Kaffe, choklad och Dulce de Leche. Klä en form, med löstagbar botten, med bakplåtspapper (jag spänner fast ett mellan botten och sidan och sedan två lösa bitar runt kanten som går upp en bit över kanten på formen) eller smöra och bröa
Blanda mjöl, socker, hjorthornssalt och vanilj. Arbeta in smöret i mjölblandningen och sist grädden. Rulla långa, smala längder och lägg ihop till glesa kringlor (doppa ev
Inte nog med att jag har avnjutit väldigt gott mellanmål i form av kaffe och chokladmuffins, jag har även gjort min kemiläxa och ska strax påbörja franskan
Vi avslutade helgen och semestern med. en lång och god fika ute i trädgården. Vi blev sugna på kladdkaka men eftersom originalreceptet innehåller så mycket socker att jag säkert hade varit sockerhög en hel vecka efter fick jag stuva om bland ingredienserna och slutresultatet blev den här godsaken
Blanda mjöl, socker, hjorthornssalt och vanilj. Arbeta in smöret i mjölblandningen och sist grädden. Rulla tunna, långa längder och lägg ihop dessa till glesa kringlor som doppas i socker
Koka upp grädde och mjölk i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt socker och rör om tills det lösts upp. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i gräddmjölken
Den är iaf definitivt den saftigaste, och måhända inte alltför nyttig, och trots att denhåller i evigheter i kylskåpet så varar den oftast inte särskilt länge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.