Dra igenom försiktigt med en gaffel så att kakan blir marmorerad. Grädda mitt i ugnen i 55-60 minuter, känn med en sticka den ska vara helt torr när den ska ut
Eftersom det är kaffets dag så blev det en stor kopp kaffe till min kaffekaka. Idag firar vi Kaffets dag och jag har länge viljat baka något med just kaffe, så nu fick jag tillfälle till det
Kaffekakor. Idag har jag bakat för första gången på vad som känns som ca 100 år. Varje dag hela förra veckan tänkte jag baka massa eftersom Marcus fyllde år och skulle ha kalas men jag orkade bara inte ta tag i det
Jag tycker det är så gott med banan i kakor. I denna banankaka har jag även haft med lite kaffe, för även om jag har svårt för att dricka beskt kaffe, älskar jag själva smaken utav kaffe
Eftersom jag sa att kakorna är goda till kaffe döpte barnen dem till Kaffekakor och efter lite experimenterande kan de meddela att de också är goda till varm choklad
Den är fylld med mörkt socker, kanel och nötter, något att baka till advent, törhända. Nuförtiden brukar kaffekakan ironiskt nog inte innehålla kaffe men lär passa bra till en kopp (om man nu är lagd åt det hållet, te tycker jag personligen är att föredra)
Blanda ihop mjölblandningen med smöret tills du har en fin smet. När kakorna svalnat helt så smälter du chokladen (ev med någon droppe karamellfärg) och ringlar över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.