Då får man kall glass med en härligt ljummen och söt kaffesås. Den är varm och kall på samma gång. Affogato är en italiensk klassiker som innebär att man toppar glassen med en nybryggd espresso
Spännande att ha kaffe i såsen, det har jag aldrig testat förut. Gott blev det också. Testa du också. 500 g nötfärs1 mellanstor riven gul lök1 ägg5 dl grädde2 msk fransk senap3 msk kalvfond3 msk grönpeppar mortlad1 krm svartpeppar1 krm cayennepepparsaltsoja1 tsk strösocker1 dl bryggt kaffemaizena för redningRiv löken i en bunke och blanda ner 1 msk senap,1 dl grädde,1 msk kalvfond,salt,1 msk grönpeppar och peppar och blanda väl och gör pannbiffstora biffar och stek i smör
Andra rätter är brödbaserad stuvning på havets läckerheter som kallas acorda de marisco och bife á Marrare som är en stek med antingen en krämig paprika- eller kaffesås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.