Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostad sötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost
Smaka av med salt och peppar. Då har jag en god sås till dig som passar till det mesta, och ett gott alternativ till potatissallad, gratäng eller pommes
För den medvetna och kräsna är dessa såser mer eller mindre ett måste på tacokvällen. Underbart gott med ett par stänk på basmatiris och med en skvätt Japansk soja
Denna söndag ställer mamma fram dillkött på bordet med den klassiska sötsura såsenmed ättika i. Den här kycklingen gör mamma på enklast möjliga sätt (enligt henne själv i alla fall) med de mest basala kryddorna och en skvätt grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.