Riv skalet från en citron, hacka vitlökarna tillsammans med den färska rosmarinen. Gör små hål med kniven i lammsteken och kleta in den med kryddblandningen, försök få in marinaden i hålorna, låt gärna marinera någon timme
Utöver peppar och salt lät jag de olika styckdelarna vila medrosmarin, citron, vitlök och olivolja. Mest för syns skull serverades även klyftpotatis med vitlök ochrosmarin
Vad du behöverPasta med bacon, citronochrosmarin300 g Pasta (gärna penne eller rigatoni)1 paket Bacon (140 g)1 st vitlöksklyfta3 dl Grädde1. 5 dl vitt vin1 tsk kalvfond1 st citron (finrivet skal)1. 5 msk Citronsaft (eller efter smak)2 tsk torkad rosmarinsvartpeppar1
Den var dock den godaste jag ätit, perfekt mediumoch så mör att köttet bara faller sönder i gommen. Pressa gärna lite citron över köttet, det ger en fräsch känsla av medelhav
4 4 port ris eller annat gryn rivet skal av 1 citron 1 msk saft av citron 600 g kycklinglårfilé 1 msk smör eller margarin 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk rosmarin 2 dl lätt crème fraiche 1 hönsbuljongtärning 200 g sockerärtor Lägg till i inköpslistan
Tillsätt ägget i färsen, blanda i vitlök ochrosmarin, krydda med salt och peppar. Det finns flera fina sätt att smaksätta sitt lamm på och idag föll lusten till smakvännerna citron, samt vitlök ochrosmarin från husets täppa
Blanda i en stor skål med olja, citronsaft, salt och peppar. Med en spann chorizo, två biffrader av varje oxe och entrecôte för en mindre Bindefeldsskiva, visade min granne häromsistones var skåpet ska stå
Börja med att tvätta kycklingdelarna, salta och peppra. Servera tillsammans med ris eller potatis. Härliga smaker från rosmarinoch surt och sött från citronoch honung
Putsa, salta och peppra filéerna och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Blanda olja, honung, citronskaloch saft, rosmarin, skivad chilipeppar, oliver, finhackad vitlök, kapris, salt och vitpeppar och häll över köttet ett par timmar före servering
Smaka av med salt och peppar. Bryn dem på båda sidor i omgångar i en stekpanna med smör. Tillsätt fond, vin, vatten, tomatpuré, rosmarinoch finrivet citronskal
Rulla ihop köttet och bind upp det med steksnöre eller tandpetare. Putsa köttet om det behövs, gnugga in citron, fond, rosmarin, vitlök, salt och peppar i köttet
Salta, peppra och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Blanda olja, honung, citronskalochcitronsaft, rosmarin, skivad chilipeppar, oliver, finhackad vitlök, kapris, salt och peppar
Kombinationen citronoch kyckling har vi testat i andra varianter tidigare och även denna medrosmarin var riktigt god och det var en enkel rätt som vi kommer att göra igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.