Kall inkokt lax med skarpsås
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 laxfilé av mittbiten
  • 500 g till förrätt eller 800 g till varmrätt
  •  
  • Lag
  • 1 st medelstor morot
  • 1 st gul lök
  • 2.5 liter vatten
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 3 tsk salt
  • 5 st vitpepparkorn
  • Ev kryddnejlika
  • lagerblad och dillstjälkar
  •  
  • Skarpsås
  • 3 msk majonnäs
  • 1 st finhackat hårdkokt ägg
  • En skvätt vitvinsvinäger eller ättikssprit
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk vispad grädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 st tunt skivad gurka
  • 1-2-3- lag: del ättika
  • 2 delar socker
  • 3 delar vatten
  • Hackad persilja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.