Lägg degen i en bunke och täck över med plastfilm. Skär ut kanelbullar (eller klipp till en längd). Bred på generöst med smör, mycket socker och pudra på massor av kanel
Ikväll har vi haft middagsgäster på besök och eftersom att de stannat en stund på kvällskvisten så tänkte jag att det kunde vara trevligt med lite fika
Nu börjar kanelbullens dag närmar sig, därför tänkte jag tipsa om kalltjästa kanelbullar. Arbeta degen kraftigt i skålen med en stadig tränsked 6-7 minuter tills degen är bland och smidig (4-5 minuter i matberedare). När du vill tillaga kanelbullarna, sätt ugnen på 250 grader
Börja med att blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och hackad mandel grädda mitt i ugnen i 225 °C i cirka 8 minuter
Skär sedan bullbitar med en degskrapa och lägger med snittytan uppåt på plåtar. Pensla bullarna med den uppvispade ägg/saltblandningen och strö över pärlsocker (+ ev hackade nötter eller mandelspån eller annat gott)
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel. Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras
Häll ner lite av vätskan i jästen och rör om tills det har löst sig, häll sedan ner resten av vätskan, häll ner socker, ägg, salt och kardemumma och blanda om medan du häller i nästan allt mjöl, lite kan vara bra att spara till utbakningen sedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.