Underbara hembakta bröd. Jag snubblade över det här recept en kväll förra veckan när jag surfade runt på webben dedikerad att hitta ett nytt recept för kalljäst bröd
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är riktigt upplöst. Tillsätt rumsvarmt matfett, delat i mindre bitar, sockret och mjölet
Vispa alla ingredienser med elvisp ca 10 minuter. Ställ in bunken i frysen om den är för kladdig. Lättast är det att rulla bollarna när den blivit lite hårdare
S Ö N D A G. Serverade nybakat bröd till frukost idag. Gjorde degen och bakade ut den igår kväll, plastade in och lät den sedan nattjäsa nere i matkällaren, (eller i kylskåp om plats finnes)
Att kalljäsa bröd över natten är riktigt smidigt om du vill ha nybakta frallor till morgonen. Just dessa gjorde jag till en buffé när vi hade en liten släktträff i mellandagarna
Gillar du att baka bröd. Prova gärna detta för det blev riktigt gott. Ingredienser för 8 brödkakor2 pkt jäst1 liter mjölk150 g smör2 tsk bakpulver3 msk socker3 msk farinsocker2 äggulor3 dl dinkel, fullkorn2 dl havregryn18-20 dl manitoba cream eller vetemjöl special2 tsk saltGör så härSmula jästen i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.