Kalljästa mandelbullar med glasyr
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 7.5 dl vetemjöl
  • 10.5 dl strösocker
  • 1150 g smör
  • 125 g jäst
  • 13 dl mjölk
  • 1100 g mandelmassa
  • 10.5 dl sötmandel
  • 11 st ägg
  • 11 dl florsocker
  • 12 tsk citron
  • 17.5 dl vetemjöl 0.5 dl strösocker 150 g smör rumstempererat 25 g jäst för söta degar 3 dl mjölk Fyllning: 100 g mandelmassa 0.5 dl sötmandel Pensling: 1 st ägg Glasyr: 1 dl florsocker 2 tsk citron pressad saft Ugn: 225ºLägg vetemjöl, socker, smör och smulad jäst i beredningsskålen till matberedaren, med plastkniven monterad. Kör det till en smulig massa. Tillsätt den kalla mjölken och arbeta samman till en deg.
  • 1 Kör mandelmassa och mandel i mixer till smulor.
  • 1 Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Strö fyllningen över degen. Vik in långsidorna mot mitten, platta till och kavla lätt.
  • 1 Skär degen i två centimeter breda remsor. Skär ett snitt i varje remsa nästan ända upp i fästet. Snurra remsorna åt var sitt håll och forma samman dem till en knut. Fäst ändarna undertill. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa 1 timme i rumstemperatur eller i kylskåp över natten.
  • 1 Pensla bullarna två gånger med uppvispat ägg, då blir de riktigt blanka. Grädda dem mitt i ugnen, ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler.
  • 1 Rör ihop glasyren och glasera bullarna före serveringen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.