17.5 dl
vetemjöl 0.5 dl strösocker 150 g smör rumstempererat 25 g jäst för söta degar 3 dl mjölk Fyllning: 100 g mandelmassa 0.5 dl sötmandel Pensling: 1 st ägg Glasyr: 1 dl florsocker 2 tsk citron pressad saft Ugn: 225ºLägg vetemjöl, socker, smör och smulad jäst i beredningsskålen till matberedaren, med plastkniven monterad. Kör det till en smulig massa. Tillsätt den kalla mjölken och arbeta samman till en deg.
1 Kör
mandelmassa och mandel i mixer till smulor.
1 Ta
upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Strö fyllningen över degen. Vik in långsidorna mot mitten, platta till och kavla lätt.
1 Skär
degen i två centimeter breda remsor. Skär ett snitt i varje remsa nästan ända upp i fästet. Snurra remsorna åt var sitt håll och forma samman dem till en knut. Fäst ändarna undertill. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa 1 timme i rumstemperatur eller i kylskåp över natten.
1 Pensla
bullarna två gånger med uppvispat ägg, då blir de riktigt blanka. Grädda dem mitt i ugnen, ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler.
1 Rör
ihop glasyren och glasera bullarna före serveringen.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Tryck till med kavlen och kavla längderna, så att de blir cirka 25 cm breda. Skär 2 cm breda bitar och vira dem runt två fingrar ett par varv och avsluta med ett varv tvärs över och lägg änden under bullen. Lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper, max 12 stycken per plåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.