Limpa i form (rostebröd). Blanda ägg med vattnet och pensla sedan bröden med det. Dela degen i 16st delar och ta undan en liten bit deg från varje deg, forma de stora degbitarna till limpor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Dela de 16st små bitarna i 3st delar (48st delar), rulla ut dem till långa smala längder och fläta 16st flätor och lägg flätorna mitt på bröden, längs med, och fäst den under brödet
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel. Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras
Tryck/kavla försiktigt ut degen på en långpanna med bakplåtspapper. Pudra över vetemjöl med en sil. Täck löst över degen med plastfilm och förvara kallt över natten, ex-vis i ett kylskåp
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Att kalljäsa bröd över natten är riktigt smidigt om du vill ha nybakta frallor till morgonen. Just dessa gjorde jag till en buffé när vi hade en liten släktträff i mellandagarna
De här kalljästa frukostfrallorna passar utmärkt att börja morgonen med. Lägg dem på ett bakplåtspapper och ställ in i kylskåpet med en bakduk över och låt bröden jäsa över natten
Då jag befann mig i Söderhamn tog jag med mig de nygräddade frallorna hem till min syster och hennes familj, alltid roligt när man kan glädja andra med en doft av nybakt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.