Skölj purjolöken och skär den i strimlor. Hacka löken fint och tärna falukorven. Fräs purjolöken, löken och falukorven i en rymlig kastrull ett par minuter
Trots detta så dyker det ändå upp enstaka pannkaksvarianter lite då och då på vårt matbord. Denna gång inspirerades jag av ett recept på raggmunk i långpannan, från boken 'Mera vego' av Sara Ask och Lisa Bjärbo, och hade i riven potatis i pannkakssmeten
För att få en riktigt god kalops är det bäst att göra en stor sats och frysa in också när man ändå håller på, smaken blir så mycket bättre med storkok när det är långkok som gäller
Ärtsoppa med fläsk är en svensk klassiker och som av tradition serveras oftast på torsdagar, så även hos oss även om vi oftast också äter soppa på måndagar men då lite lättare soppor
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
Jag tycker kalops tillagad i tryckkokare ger en mycket mer koncentrerad smak än med vanlig kokning. Dessutom är allt klart på 15 min. När trycket är höjt sänk värmen på plattan till medelvärme och koka ca 15 min
Kalops – denna gång gjord på hemskjuten älg. Faktum är att kalops är en av de rätter av rang, som effektivt räknat, kanske låter dig stå endast en kvart vid spisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.