Skär de andra bröden på samma sätt. Ta bort formen och bred kvarg på kanten av tårtan. Lägg tårtan på en salladsbädd och garnera med rucolasallad, körsbärstomater, oliver och parmaskinka
Fantastisk god köttgryta som kan göras på antingen kalv eller lamm och som med sin perfekta balans mellan syra, sötma och sälta snabbt blir en succé på middagsbordet
Tyvärr lyser solen med sin frånvaro här i Karlstad ändå kanske bättre på andra ställen. Jag gjorde en dressing på 1/2 dl rödvinsvinäger, 1 msk olivolja, salt o peppar. Recept Italienska köttbullar i tomatsås500 gr nötfärs (jag köper från kils slakteri som är så mycket godare) lite dyrare men så värt varenda krona1 riven gul lök2 pressade vitlöksklyftor1 dl riven parmesan ost1 dl mjölk1/2 ströbröd (jag hoppade över eftersom vi inte hade något glutenfritt ströbröd hemma)Färsk PersiljaI burk Dolmio Tomatsås till PastaSmaka av med salt o pepparJag blandade ihop alla ingredienser i en skål o rullade ganska stora köttbullar. Jag stekte dom i lite smör så de fick en fin yta sen hällde jag på tomatsåsen o ca 2 dl vatten
Som påläggpå pizzan valde jag en egengjord tomatsås, rödlök, salami, mozzarella, färska tomater, oliver, hemgjord pesto, ruccola, torkad oregano och olivolja
600 g kalv, högrev eller bog. 2 msk kalvfond. Putsa och tärna köttet i lagom bitar, ca 2*2cm. Skala lök och morot och tärna löken och skär moroten i slantar
Lägg potatisen i botten på en ugnsform med lite rapsolja, sprid ut potatisen jämnt salta och peppra. Lägg på champinjonerna hela, chorizon och sprid ut vitlöken, häll på de krossade tomaterna och vinet
Men ibland måste man få unna sig något riktigt fint på tallriken och eftersom det viskas mycket om att kalv är en trend på tallriken, ville jag provlaga en bit ytterfilé
I vanliga fall brukar jag göra mina julköttbullar påkalvfärs, och krydda med ansjovis, kanel, ingefära och kryddpeppar, men till vårt julknytis i min italienska grupp igår gjorde jag i stället några italieninspirerade bullar
Ikväll ska jag på date. Enkelt, rena smaker och så gott som det mesta från det italienska köket. När vi blickade tillbaka insåg vi att det var länge sedan vi var ute och åt eller gick på bio
Halstra kalvinnanlåret i en mycket het stekpanna utan fett runt om och gnid sedan in det grovt salt. Skär köttet tunt och lägg upp på en serveringstallrik
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.